Miljösatsningar

Centerpartiet har tack vare Annie Lööf fått igenom satsningar i bidgeten för 2014 för småföretagen. De flesta jublar och responsen har varit positiv, men som vanligt finns olyckskorpar. För lite till för få! Om inte Centern fanns hade det blivit inget. Hade det varit bättre?

Nu väntar vi otåligt o med spänning på miljösatsningar o landsbygdsstöd. Känner ingen oro men vill veta. Kan inte vänta har inte lärt mig det.....

I morgon bär det av till Polen för att lära mig mer om nazismen o förintelsens verkningar.


Småföretagen i fokus

Centern går från klarhet till klarhet i budgetförhandlingarna. Här om dagen var det centerns förslag till förbättringar av lärlingssystemet som blev klart. Utbildningsminstern presenterade en lärlingsreform som bl a innbär ökat ekonomiskt stöd till arbetsgivare, kostnadsersättning till lärlingen och en ny lag om lärlingsanställning. Det gynnar hantverksyrken i allra högsta grad, bland annat.

När det gäller företagen med betoning på småföretagen så har centerpartiet, läs Annie Lööf, nu definitivt stoppat månadsrapporteringen. Det var ju en uppskjuten fråga där alla företagare har sagt nej. Nu har hela Alliansregeringen förstått det som Centerpartiet sa från början - NEJ! och så har beslutet nu blivit. Tack för det!

I går presenterade Annie Lööf småföretagarpaketet som innebär 1,3 miljarder för fler jobb i små och växande företag. Det är fyra viktiga konkreta förslag. 1. Sänkta egenavgifter, 2. Utvärdering av revisionsplikten, 3. Investeraravdrag och 4. snabbutredning om minskade kostnader för sjuklöneansvaret. Den första av dess åtgärder innebär att 180 000 småföretag får lägre kostnader med 509 miljoner kronor årligen. Det börjar gälla från 2014.

Som sagt det är i de små företagen som jobben skapas och av det skälet jobbar centerpartiet för att underlätta för dem.

 

 
 

 

BP14 egenavgifter QA.doc 

 

 


RSS 2.0