Sossarna trampar luft


Jag & Tovan nyårsafton 2008


I dagens debatt om sjukförsäkringen trampade sossarna luft. Eller rättar Veronica Palm som var den enda sossen och vi var 8 från alliansen + statsrådet. Sossarna är helt ensamma i sin kritik som är felaktig från början till slut. Ingen blir utan pengar, ingen faller mellan stolarna, alla får chans och möjlighet att få ett nytt jobb när man har varit sjuk. Ingen kommer att bli sjuskriven i onödan som Fk skrev i en rapport. Läs detta och alla slipper oro.
Nu kan man konstatera att oppositionen har skrämt svenska folket. Det är inte någon bra egenskap att hitta på och skrämma till lydnad. Sånt straffar sig.

Rättvisan segrar alltid och sanningen vinner i längden.

Nu åker jag hem från Sthlm och ska med Tove och farmor till Västerås för inköp av nyårsblåsa till Tove.

Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Vad i kritiken är det du inte har förstått? Att de som faktiskt HAR arbetsförmåga och som KAN stå till arbetsmarknadens förfogande får höjd ersättning hjälper ju inte de som INTE har arbetsförmåga och INTE kan stå till arbetsmarknadens förfogande.



För människor som idag är sjukskrivna 25% och jobbar 75% måste säga upp sig från sina arbeten för att kunna stå till arbetsmarknadens förfogande är det också en extremt klen tröst att de iallafall får lite mer som arbetslösa än de hade fått som helt sjukskrivna.



För den som är sjukskriven, men inte medlem i A-kassan innebär den förändring du försöker försvara en rejäl sänkning. Som du säkert vet är det omöjligt att gå med i A-kassan under sjukskrivningen, eftersom man inte uppfyller arbetsvillkoret i A-kassemedlemskapet. Som du säkert också vet gick många människor ur A-kassorna för ett par år sedan. De hade inte råd att vara kvar efter att du och dina allianskamrater chockhöjt A-kasseavgiften.



Sluta påstå att vi i oppositionen sprider obefogad oro, och lägg istället din energi på lagning. Din båt läcker nämligen som ett såll. Tyvärr är det de sjuka som drunknar, medan du har ditt på det torra.

2009-12-23 @ 00:18:21
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0