krig är världelöst

Nu när julhelgerna är över och vi alla är mätta av all julmat och glada för alla julklappar finns det dom som faktiskt inte vet om dom lever om en timme. Fattar inte att FN, EU med fler kan göra mer för att få slut på detta onödiga krig i Israel och Gaza. Varför kan inte Palistinerna få sin landplätt så blir de nöjda. Prestig i stort och smått är det värsta som finns.

Bråkar vi på våra barn, och det är det för många som gjort under dessa långa helgdagar, så är det svårt att säga förlåt. Tänker man så nära kanske det inte är så enkelt med att få slut på kriget i Israel. Kanske ska vi börja hos oss själva hemma i våra egna kök. Men det kanske är för lätt, för nära, för personligt. Det är betydligt lättar att lyfta blicken och säga att någon annan ska göra något.

Själv tänker jag förbättra mig när det gäller att säga förlåt och inte hålla på någon prestig.

Kommentarer
Postat av: Johan

Politik är också värdelöst. Pensionsregler som är betydligt mer gynnsamma än vad övriga svenska folket får. Här är ett trevligt exempel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article146475.ab



Sedan så är ju frågan om nedladdning av upphovsrättsmakares material intressant. Det är en lag som politiker röstat igenom, trots att måååånga undersökningar visat att svenska folket tycker annorlunda. Ska inte politiker representera folket i en sådan fråga? De har ju uppenbarligen inte gjort det i alla fall.



En annan intressant grej är ju hur politiker debatterar skolan. Det är allt större fokus på bedömning. Men det måste ju ske på bekostnad av någonting, vilket jag har märkt ute på skolorna ofta blir lektionsplaneringar. Debattens fokus hamnar inte på hur undervisning bör bedrivas, utan på hur kunskap ska mätas. Ni politiker är så otroligt styrda av vad mediedebatten fokuserar på, efter exempelvis Klass 9A som inte beskrev arbetssätt i någon större omfattning. Däremot hamnade betygsfrågan i fokus. Det är lustigt att politiker får styra så mycket i skolan, när de själva inte kan förstå vad som riskerar att förloras när lärare tvingas lägga ner alltmer tid på bedömning.



Det är sorgligt att säga det, men politiker kan ofta inte sätta sig in i den vanliga människans situation.

2009-05-08 @ 09:39:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0