Jämställdhet 30 år

Historien kommer i fatt. Under Regeringen Fälldin på 70 talet sa han i regeringsdeklartionen att man skulle göra verklighet av en utredning om jämstäldhet. För exakt 30 år sedan antogs den första jämställdhetslagen i Sveriges Riksdag. Den första Jämställdhetsministern hette Karin Andersson och var förstås Centerkvinna. Just detta har Centerkvinnorna uppmärksammat mig på idag. Jag tycker verkligen att det är värt att fira. Utan Centern och Centerkvinnorna ingen jämställdhet kan man säga.

Sveriges största kvinnoförbund, Centerkvinnorna, gör nytta även idag. När man pratar om gräsrotspolitik är det personifierat i centerkvinnorna i vårt avlånga land. När förbundet bildades 1933 sa man "de blommiga kvinnornas armé". Stämmer i dag med. Så uppmärksamma gärna de aktiviteter som sker den kommande veckan när det gäller jämställdhet och Centerkvinnor.

Snart får jag besök här i Riksdagen av Monica och Janne Dahlén.  Monica driver Johanssons presentaffär i Enköping. Ett ställa där inget saknas alltså värt ett besök. Toots kommer också. Vi ska titta runt i huset och äta middag här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0