Riksdagslistan klar!

Vid Centerpartiets distriktsstämma i går, lördag 20/3, beslutades om riksdagslistan, distriktsstyrelsens sammansättning och om handlingsprogram inför mandatperioden 2010-2014.

Vad glad jag blev för allt beröm jag fick. Ska erkänna att jag fick en tår i ögat. Tänk om alla visste vilken anspänning det är och när man sedan får höra att man gör ett bra jobb ja, då vill jag krama alla medlemmar.

Så här ser pressinformationen ut.

Solveig Zander

Vid stämman valdes Solveig Zander till distriktsordförande.
Centerpartiet- Uppsala läns gröna kraft är rubiken på handlingsprogrammet. Bland de förslag som Centern ska jobba med i länet står byggande av fler gång- och cykelvägar längs det statliga vägnätet, digitala nätverk i hela länet, turist - och besöksnäringarna ska stärkas, stoppa ökningen av avfall och öka energiomställningstakten , att fast anställda forskare ska finansieras av universitetens anslag, öka valfriheten inom offentliga sektorn och att det ska finnas tillgång till närpolisservice och sjukvårdsakut dygnet runt alla dagar i länets kommuner.

Stämman gästades av Miljöminster Andreas Carlgren, C

, som höll ett bejublat anförande. Han jämförde bl a vilka miljöåtgärder som gjorts under 2006-2010 mot

under den socialdemokratiska regeringen då Miljöpartiet var delaktiga. Miljöpartiet hade 5 punkter som dom sagt sig satsa på under sina 8 år. Det var 1. behov av trängselskatt- nu har vi permanentat den i Stockholm, 2. fler mackar som säljer miljövänliga drivmedel- nu har det blivit fler än någonsin tidgigare som säljer etanol och biogas med mera, 3. fler miljöbilar- idag är det 12 gånger så många miljöbilar än 2006 tack vare miljöbilpreminen bl a ,4. atsningar på järnvägen-  regeringen har nu satsat mer än någon regering gjort på järnvägen och 5. mer satsningar på biologisk mångfald sa Maria Wetterstrand och miljöpartiet 2006-  i dag har Centern och regeringen beslutat om dubbelt så många skyddade skogar än 2006. Reslutatet talar sitt tydliga språk. Centern är miljöns framtid!


Kommentarer
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Jag skrev här:



http://lakonism.blogspot.com/2010/03/topp-trion-pa-uppsala-centerns.html

2010-03-21 @ 16:16:17
URL: http://lakonism.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0