Arbetsmarknaden

En himla bra dag i Östhammar i går. Fick en mycket positiv genomgång om vad man kan göra för att förbättra läget för dem som står längst från arbetsmarknaden. Det gäller Samtidiget, samordning och företagarfokus. Inte något lätt jobb men man ska vara strukturerad och ha ett tydligt mål. Alla måste jobba mot samma mål och målgrupp. Besöka företag. Ha personliga coatcher på Af.Hålla koll på struliga skolkungdomar i grundskolan. Fixa feriejobb och tidiga kontaker med arbetslivet.

Riksnivån måse ge tydliga signaler till berörda myndigheter om att de ska jobba ihop. Samordningsförbunden måse få tydliga direktiv och mer pengar.

I dag har jag besökt SvN i Uppsala och Anna-Lena Holmström tillsammans med Maria Bylund. En driftig tjej Anna-Lena. Vi diskuterade Innovationer och samarbete mellan forskningen och akademin och buissnies. finns en del att göra!

Ska nu till SvN i Sthlm och diskutera/debattera Arbestlöshetsförsäkringen.

Kommentarer
Postat av: Char Ling

Nu är det ta ställning! Nu gäller det barnen i samhället också, den tredje part blir nu drabbad och det är inte okey! De behöver mat på bordet, tak över huvudet och framför allt en sjuk förälder som idag inte kan ge barnen trygghet ... de är väl ingen som vill barnen så illa, eller?

PÅSKUPPROPET, http://resurs.ning.com/events/paaskupprop-mot


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0