Vi ska ställa en fråga

För att förändra världen och det svenska samhället tillser bättre måste vi ställa frågor. Vi måste kunna para ihop kunskap o kreativitet. Problemet är att vi inte vågar vara annorlunda. Vi följer de kunskaper vi lärt oss o vågar inte sticka ut. 

Centerpartiet har beslutat att utbildningsområdet är högt prioriterat för partiet inför valet 2014. Ulrika Carlsson, riksdagsledamot och skolpolitiskt talesperson kommer därför att ansvara för att utveckla utbildningspolitiken för att skapa en långsiktigt hållbar skola. 


Den 13 februari kickas därför Ulrika Carlssons "Skolresa" igång. Skolresan är det sätt på vilket Centerpartiet ger sig ut i landet och lyssnar in och diskuterar skolpolitik. Centerpartiet vill förbättra skolan genom att lyssna till de personer som kan och finns i skolans värld. Vilka är det som känner skolan bäst? Jo, det är elever, lärare och skolledare, dessa kommer Ulrika Carlsson att träffa. Centerpartiet ställer frågan "Hur skapar vi en skola för kunskap och kreativitet med hjälp av modern teknik och med avstamp i aktuell forskning på hjärna och lärande?" Centerpartiet - till skillnad från övriga partier - lyssnar in vad som rör sig runt om i skolsverige istället för att från ett rum i riksdagen i Stockholm skriva ett skolprogram.

Skolresan kommer att löpa på under hela 2013 och innefatta ett antal olika aktiviteter. Bl.a. kommer det att hållas större seminarier runt om i landet. Dessa kommer även att kompletteras med besök på skolor runt om i landet. Skolan har en mängd utmaningar, men det glöms ofta bort att det finns många framgångsrika skolor i Sverige. Dessa skolor vill Centerpartiet besöka. Vi vill ta del av deras framgångsrecept och sprida dem.

Ta tillfället i akt och bjud in Ulrika Carlssson till en intressant dialog!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0