Jobb o Miljö

I går var centerns distriktsordföranden på seminarium o en av programpunkterna var med vår nye chefsekonom, Martin Ådahl. Han sa att våra viktigaste frågor att driva och förtydliga är fler jobb och förbättrad miljö.

Jobben handlar om att få fler i arbete o då måste vi ha fler arbetsplatser. Vi måste skapa förutsättningar för nya branscher o nya företag o växande företag. Bort med andra sjuklöneveckan och sänkta arbetsgivaravgifter, inte försämra 3:12-reglerna utan låta företagarna tjäna pengar, behålla sänkta avgifter för ungdomar, införa lägre ingångslöner o kombinera med lärlingsanställning, inför riktig lärlingsutbildning alla måste inte ha högskolekompetens på en gång, skapa möjligheter till bättre kontakter mellan student o arbete under studietiden, mm. Varför är det så svårt att få gehör för det. Vi måste göra något nu, nu!

Jobb är i nutid och miljöåtgärder, klimatet är på längre sikt. Vi är bra på det i Sverige i EU hyfsat men vår stora, stora uppgift är Kina, USA, Afrika det vill säga de stora kontinenterna o nationerna. Man måste tjäna på att vara miljö o klimatsmart. Varför driver vi i Sverige inte det mer. Det handlar om att behålla bilen men driva den med miljövänlig energi. Enkelt uttryckt. Alltså inte hindra tillväxten, inte återgå till självhushållets tid. Annie Lööf för fram dessa krav så tydligt o bra. Kan rekommendera alla nyfikna att lyssna på henne.

Om inte Centern driver dessa frågor vem ska annars göra det. Vi måste, måste bli fler så vi får mer muskler så vi får igenom våra nödvändiga krav. Sverige o världen behöver det.

På bilden syns våra distriktsordförande förutom jag som tog bilden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0