LSS att leva som andra

I dag presenterar Kenneth Johansson, centern, ansvarige för LSS-utredningen. Trots allt som redan "läckt" om utredningen så är man tydligen väldigt överens om innehållet. Dessutom har handikappröreslen varit med och tyckt till. Förstår att handikappröreslen inte skriver under på varje förslag. Men, det är jättebra att man poängterar barnperspektivet. det har saknats förut. Dessutom är det bra att man förtydligar hur bedömningarna ska gå till. Det är den som behöver stödet som ska bestämma utifrån behovet och inte någon tjänsteman. Ökat ansvar är viktigt och kommer i gen i alla scenterns och alliansens förslag.

Himmel vad LSS har diskuterats. Många har tyckt att det ska vara staten som ansvarar för allt. Det tycker inte jag och det har man heller inte föreslagit i utredningen. Allt från 20 timmar och mer ska staten betala och det under ska kommunen betala. Dessutom är det nytt med att psykiatriska diagnoser får en rätt till stöd. Det om något är angeläget då dessa oftast fallit mellan stolarna.

Hoppas nu att det kan bli lugnt på denna fråga något som berör ca 65 -70.000 personer i Sverige + (och det är inte oviktigt) alla deras anhöriga, vänner med flera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0