Radio Uppland

20110131110 (MMS)

Var på radio Uppland i går och diskuterade hur man tar hand om matavfall i våra kommuner. Avfallsförbränningsskatt ska Mp. Nix sa jag. ASKAutredningen sågade detta då det inte gjorde nytta vare sig att minska matavfallet, förbättra klimatet eller ger energi. Gör biogas sa jag och se till att kommuninnevånarna tjänar på att sortera matavfall avfallstaxan det gör man i Gbg med framgång. Regeringen måste ta ett nytt miljömål och ge kommunerna en tydlig färdriktning.


Frukostrotary. Arne w berättar om Enköping...

20110128105 (MMS)

Frukostrotary. Arne w berättar om Enköpings framtid.


Gruppmöte

20110125102 (MMS)

Tobias Billström, migrationsminstern, besökte oss på riksdagsgruppen idag. Han berättade om bl a de ensamkommande flyktingbarnen. De behöver hjälp och stöd och någon stans att bo. alla kommuner måste ta sitt ansvar för de är bara barn. alla barn har rätt till en bra uppväst. Så gör något. Annie Johansson styde gruppen idag. Maud O, allas vår Maud var där och berättade om vilka ärenden hon prioriterade om det finns reformutrymme. Sänkning av arbetsgivaravgiften för framförallt små- och medelstora företagare,grön omställning och arbete till ungdomar inte minst till de som har aktivitetsstöd. Det är en skam att ungdomar inte får en chans i dagens samhälle.


Lillemor och Cecilia på Katelin. Vi träffa...

20110121101 (MMS)

Lillemor och Cecilia på Katelin. Vi träffades där innan vi skulle på Maria Lundkist på UKK i Uppsala. När vi kom dit var det inställt. Snopet och vi fick gå hem. Hade dock en trevlig kväll och natt med tjatter hos Cecilia.


SMS-inlägg

20110121100 (MMS)


Mona Sahlins sista partiledardebatt var i ...

20110119099 (MMS)

Mona Sahlins sista partiledardebatt var i dag. Hon poängterade samarbete över blockgränserna. I 30 år har hon varit i Sveriges maktsfär. Hur orkar hon, hur kan man vara entusiastisk, hur kan man tänka nytt så länge? Beundransvärt. 
Hon sa i repliken till Maud O att centern drev M politik och att vi gått i från våra värderingar. Svaret var kristallklart. Är småföretagarfrågor, klimat/miljö, rehb, regionala/hela Sverige ska leva M politik?? Maud var bra och klyschor duger inte längre.


På väg till Åre

Nu har Riksdagsjobbet tagit en rivstart. Det känns som det är evigheter sedan det var jul och mellandagar. Men det är roligt för nu ska vi diskutera politik och nya friska tag för Centerpartiet. Kan det bli en bättre start på ett nytt år. Jag är övertygad om att 2011 kommer att bli ett lyft för Centern.

Vi har stämma i Åre i höst, 22-25/9, till dess ska det mejslas fram nya friska förslag. Partistyrelsen har tillsatts 5 processgrupper. 
1. vad saknas för att erbjudagod välfärd med livskvalitet  och trygghet i vardagen?
2. Vad hindrar jämställdheten mellan kvinnor och män i dagens samhälle?
3. Vad hindrar att jobb, tillväxt och utveckling skapas i hela Sverige?
4. Vad hindrar oss från att leva så att jordklotet räcker till våra barnbarn?
5. Vad hindrar ett bra samspel mellan människor med olika bakgrund i Sverige?

Har vi svaren på dessa frågor blir vår lycka gjord och med tanke på Centerpartiet och våra värderingar är det inga problem.

Är glad i dag då min motion om att ta bort Byggfelsförsäkring nu blir verklighet. revolutionerande? Ja, säg sedan att det inte går att påverka.

Test

20110113096 (MMS)

Test


Besöker Liljegården

20110113096 (MMS)

I går, torsdag, besökte Urban Wahlberg, Centerns nya kommunalråd i Enköping, och jag äldreboendet Liljegården i Örsundsbro. Vi fick en mycket trevlig och givande stund tillsammans med anvarig chef, Karatina Löfgren, och hennes medarbetare. Liljegården är en bra förebild för äldreomsorgen och något att vara stolt över.Kuriosa i sammanhanget är att jag var en av dem som tog första spadtaget till denna byggnad. Året var 1992.


Härligt med Stockholm igenHärligt och det känns som vanligt igen. Tåget bara 5 min sent när jag skulle till Sthlm idag. Tillbaka i huset igen och det var roligt att träffa alla. I stegtävlingen berättade jag för Kerstin Lundgren att jag då hade gått 14.000 steg. Redan!, sa hon det är inte klokt. Jag hade varit ute på morgonprommen och gått hemmifrån och till Jvs och till Rd. Ja, då blir det så många. (Om någon trodde att vi riksdagsledamöter åker taxi jämt kan jag erkänna att jag aldrig åkt taxi från Centralen till Riksdagen sedan jag kom hit 2006. Blev någon besviken på att vi inte lever i sus och dus står jag för det.)

Om jag nu var lite duktigare på det här med att fixa bilder och dona skulle jag kunna vända denna bild. Men, nej! Jag har i allafall varit på Inspektionen för socialförsäkringar och deras insynsråd i dag. Himla intressant. Fick en redogörelse av projektet om Fk:s omprövningsverksamhet. Det är många som vill få sitt ärende omprövat av Fk:s interna möjlighet. 70.000 ärenden och man trodde själva att det skulle var ca 40.000. Det säger en del. Varför tillåter man dessa långa handläggningstider av omprövningsärenden? Det drabbar människor. Det måste ändras.

Nu bär det av hemmåt igen och jag ska, som ni förstår, gå från Jvs och hem när jag kommer till Enköping.

RotarylunchI dag har jag jobbat hemifrån och insåg när klockan började närma sig tolv att jag var hungrig. Kom då på att dagens Rotarymöte skull handla om Handelskammaren. Sagt och gjort jag åkte dit och det var fruktbart. Fick lära mig en del om Handelskammaren och vad de faktiskt gör för Enköping och länet. Min rotarybricka talar om att jag tillhör Enköping-Vårfru Rk. Träffade Åke Hedén, Alf Johansson, Göran Sollenberg, Christer Johansson, Sylvia v Erenheim med son, Ulf Åkesson m fl, m fll

Någon klok person sa att det gjordes för lite för företagen, även om alliansegeringen gjort en del. Håller med. Om bara vår Näringsminster hade mer att säga till om skulle det bli betydligt högre statsus på småföretagarfokuset. M bryr sig ju liksom mer åt de stora företagen och ser gärna andra reformer än de som gynnar småföretagen. Så´nt är livet och verkligheten. Men man får det man röstar på........

Under efter middagen har jag mest suttit i telefon och det känns bra att få viktiga samtal avklarade. I kväll är det planering av Enköpings centerns kommande 4 år. Då jag blivit inbjuden ska jag gå. Längesedan jag gick på ett centergruppmöte i Enköping. Får inte glömma dom som står mig närmast. Skärpning.

Vardagen är här

I dag känns det verkligen att vardagen är här. Åkte från Sälen i fredags för att vara på middag hos Sören och Lena. Jättetrevligt. I går plockade jag bort julen så nu ser det ut som vanligt igen. Alltid lika nöjd när det händer för det ser så städat ut.

I dag har jag haft vissa samtal med anledning av att Stefan Hanna, C kområd i Uppsala, ska ha presskonferens i morgon. Fortfarande är detta ärende något som kommunkretsen i Uppsala äger, inte distriktet.

Har slitit mig runt skidspåret på golfbanan. Kan inte rekommenderas i dag. Ska nu till Landshövdingen på mottagning, den traditionella som alltid är efter jul och nyårshelgerna. Ska bli trevligt för det brukar vara så. Träffar spännande och intressanta personer från hela länet, som företräder olika intressen, och ger lite nya dimmentioner på tillvaron.

Längtar efter vardagen igen. Kanske ska gå på Rotary i morgon.

Julen och nyåret är över

20110106085 (MMS)

Nu är detta jul och nyårsfirande i Sälen över. Bara dessa små julblommor är kvar. Kastar dom när vi åker till Enköping i morgon. Ser fram emot morgondagens middag i Källinge. Alltid ett säkert kort! Håller för övrigt med det som citerades i Expressen som Annie Johansson, C, skrivit på sin blogg.Man ska inte göra något förhastat när man ska vidta åtgärder för att komma till rätta med bostadspriserna. Maud O:s utspel om att elever ska få sätta betyg på sina lärare är bra. Det skadar väl inte att få höra vad eleverna tycker. Det är ju ändå för dem lärarna är i skolan.


I Älvros

20110105081 (MMS)

Vi besökte min lillebror Ronnie och hans Sussie som bor i Älvros. Ronnie är en riktig bonde konstaterade Tove. Han är med i LRF, har 2 traktorer,plöjer och sår. Vi var ute och tittade på deras fina hästar. En trevlig dag! Tror inte att Ronnie är med i Centern fast det borde han vara.Centern är landsbygdens parti och han är elektriker och egen företagare och Centern är företagarpartiet - framförallt småföretagarpartiet.


Tove och Leu har lurat med mig utförs idag...

20110104080 (MMS)

Tove och Leu har lurat med mig utförs idag. Mammam kan än. Sista pausen innan hemturen. önskar alla fick göra så här.


turbulent

img_9322 (MMS)

Skidåkning i dag också. Drog 2 varv runt 8:an. Härligt! Dagen började något tubulent då Stefan H. hade skrivit en del kontroversiellt på sin blogg. Det hela slutade bra då han bad om ursäkt för sina uttalanden.


Morgonbrasan i Sälen. Frukosten är avklara...

20110102078 (MMS)

Morgonbrasan i Sälen. Frukosten är avklarad och ungdomarna på väg till backen. Toots och jag ska ta en tur på längden. 
Nu är det 2dra dagen då det nya året och på de reformer som började gälla igårl vilket beslut är bäst? Sänkt skatt för pensionärer ligger bra till tycker jag.


Stiliga herrar inför nyårsfirandet i Sälen...

20101231070 (MMS)

Stiliga herrar inför nyårsfirandet i Sälen. Alf J o. Toots o Göran S. Alla kör vi saab och nu hoppas vi att det går bra för bilproduktionenoch att de nya modellerna kommer snart.


RSS 2.0