Skokloster är på gångEn så här fin restaurang har man i Skokloster. Precis vid slottet finns en ny bensinmack, en liten affär och en resturang. Åt lunch där i fredags tillsammans med Clarrie Leim, Älvklarleby, Ulrika Uhlander och Kalle Uhlander, Skokloster efter att vi diskuterat distriktets ekonomi. Det börjar dra i hop sig till stämma, 2/4, och då ska pappren vara klara.
Håbo kommun är verkligen på frammarch. Skokloster är en viktig del i detta. Jag skrev ju en motiion om en "fordonsförbindelse" över det smala sundet från Skokloster till fastlandet, för färd till Uppsala och Stockholm. Det skulle spara många mil och minst en timmes resväg, minska miljöförstöringarna för de som bor i Skokloster. Det skulle locka många företagare dit, fler boende och det skulle bli en levande byggd med arbetstillfällen.

Tärnsjö är världsberömt

Jag besökte som sagt Tärnsjö och Garveriet och yrkeshögskolan där.i torsdags. Den första yrkeshögskolan i vårt län. Eleverna började efter jul, de kommer från hela Sverige och ska gå där i 3 år. En gedigen utbildning som garanterat ger arbete efter skolan. Efterfrågan på sadelmakare är stort.Så här gör man om man ska klä ett bilbaksäte med skinn. Ett jättejobb.

Ett förarbete som ska leda till ett examensarbete och ett gesällbrev och Mästarbrev för en av eleverna vid Sadelmakeriet i Tärnsjö. Det här är en sadel till en Cowboyhäst. Otroligt fin.

I skolan finns en utställning över vilka arbeten man kan göra. Det är mästare som gjort dessa. Bord, stolar, väskor i alla modeller, bälten, ledstänger med mera, med mera. Det är otroligt fint skinn som gör i garveriet i Tärnsjö som man distribuerar till de mest kräsna som t ex märkesväskor i Paris.

Efter Tärnsjö bar det av till Köping, eller Skedevi byggdegård och centerkretsens årsmöte. Berättade om Centerns politik och att vi tillsammans ska föra fram våra visioner som gör att Sverige och världen blir bättre. De sociala. välfärdsfrågorna är viktiga, tycker förstås jag. Men vad menar vi med välfärd? Hur ska välfärden bekostas om 10 år? Viktiga frågor att få svar på. Det ska vi alla medlemmar i centern försöka hjälpa framtidsgruppen som jobbar med det att ge svar på. En livlig diskussion bröt ut inte minst om energifrågorna. Spännande!


Garveriet och yrkeshögskolan i Tärnsjö

20110224131 (MMS)

La in denna bild när jag i torsdags åkte från Garveriet i tärnsjö. Där hade jag tillsammans med Marie Wilén och Helen Lundell beösk den nya yrkeshögskolan. bilden visar hur en av eleverna jobbar med det fina skinnet.


Arbetsmarknaden

En himla bra dag i Östhammar i går. Fick en mycket positiv genomgång om vad man kan göra för att förbättra läget för dem som står längst från arbetsmarknaden. Det gäller Samtidiget, samordning och företagarfokus. Inte något lätt jobb men man ska vara strukturerad och ha ett tydligt mål. Alla måste jobba mot samma mål och målgrupp. Besöka företag. Ha personliga coatcher på Af.Hålla koll på struliga skolkungdomar i grundskolan. Fixa feriejobb och tidiga kontaker med arbetslivet.

Riksnivån måse ge tydliga signaler till berörda myndigheter om att de ska jobba ihop. Samordningsförbunden måse få tydliga direktiv och mer pengar.

I dag har jag besökt SvN i Uppsala och Anna-Lena Holmström tillsammans med Maria Bylund. En driftig tjej Anna-Lena. Vi diskuterade Innovationer och samarbete mellan forskningen och akademin och buissnies. finns en del att göra!

Ska nu till SvN i Sthlm och diskutera/debattera Arbestlöshetsförsäkringen.

Må bra i tanke och handlingChristina Jutterström berättade om sin bok "Uppfostrad av män" i går på Kvinnofrukosten. Det gäller att ta sitt ledarskap och lära av misstagen och att må bra själv. Lyssna på andra och de man vi förändra en organsition för och med är viktigt. Annars får man aldrig med sig sina medarbetare.. Så sa hon.

Skridskoåkning i dag. Bresserännet gick riktigt bra. Isen var så där, mycket sprickor och knagglig. Men det är härligt att röra på sig och när man kommer hem känns der jättebra och man mår som en prins.


Kresstämma i Uppsala

20110217126 (MMS)

Stefan Hanna läser här upp rapporten från kommunen där han nämner vilka områden Centern har ansvar för; Miljö/klimat, Näringslivsfrågor, folkhälsofrågor, Landsbygdsutveckling, IT/E-förvaltningen, Gatu/trafikfrågor och Trafiksäkerhetsfrågor. Från mitt hör var det den vy som jag såg.


Sjuk eller frisk? Arbetsförmåga!

Ja, alla tror att "jag ska nog sjukskriva mig ett par dagar". Man säger så för att få lite lungt någon dag. Men det är det här sättet vi måste få bort. Sjukskriven är man när man inte kan gå till arbetet för man är sjuk och saknar arbetsförmåga. Det klagar ingen på men man klagar att sjuka personer som saknar arbetsförmåga inte får ersättning från Fk. De ska stå till hela arbetsmarknadens förfogande eller överföras till Af.

Jag har skrivit en debattartikel om det som fått jätte stor spridning i landet. Mina kompisar Centerns riksdagsgrupp skriver under tillsammans med mig och sätter ut i sina tidningar. Jag är tydlig och säger att M inte vill ändra felen tillräckligt snabbt. För mig och centern gäller ju snabbare dess bättre för då slipper det bli fel. Människor slipper hamna i kläm och drabbas negativt. Tilltron till försäkringen blir också större om det inte blir fel.

Men S och oppositiionen vill att vi ska gå tillsammans med dem och snabba på processen. S vill ju ta bort den bortre gränsen i sjukförsägringens rehabkedja. D v s att prövas efter 2,5 år. Har man varit sjukskriven så länge är det dax att kolla - ska man ha förtidspension eller ska man försöka komma i arbete på hel eller deltid. viktig att få ett slut och inte som förut vara sjuskriven i 10 -15 år som vissa varit.

Jag lovar att inte tappa fokus vi måste få tillstånd förändringar som gör att det blir bättre.

Sven Andersson berättar om hur vi ska klar...

20110211122 (MMS)

Sven Andersson berättar om hur vi ska klara Vasaloppet på dagens Rotary. Rätt skidor, stavlängd, lagom kläder, valla rätt, träna överkroppen, använd pulsklocka och ladda lagom.


Charlott Skott var en av gästerna på Godmo...

20110210121 (MMS)

Charlott Skott var en av gästerna på Godmorgon Uppsala i dag. Hon är bandygeneral och bjöd in alla 250 morgongäster till Studenternas o babdyfinalen.


Besöker Försäkringskassan

20110209120 (MMS)

Adriana Lender, Gd försäkringskassan, berättar om FK:s utveckling i största allmänhet och Sjukförsäkringen i synnerhet. allt ska bli bättre.


SMS-inlägg

20110205119 (MMS)


SMS-inlägg

20110204117 (MMS)


SMS-inlägg

20110204116 (MMS)


KommundagarEn sådan här fin säng får jag sova i i Linköping under de 2 nätter jag är här på Centerns kommundagar. Ser nästan ut som en prinsessäng som man önskade sig när man var liten. Har just lyssnat på Michael Arthursson, partisekr, Magnus Andersson, CUF ordf med flera om ideologier. Är idédebatten levande och skulle den kunna fylla en funktion. Samverkan med eller samarbete med Fp är det verkligen ett framgångsprojekt? Intressant! Varför diskuterar vi aldrig ideologier och vilken idégrund vi har det rör ju framtiden och vilket land vi som centerpartister vill se. I morgon börjar det på riktigt då inviger Maud O. Läs hennes debattinlägg i dagens Dn.
http://www.dn.se/debatt

Och du Magnus Ahlqvist, V, jag förstår att du inte tycker som jag men att anse att det vore bra att återinföra avfallsförbränningsskatt på matavfall igen är ju befängt. Det har ju förkastats ur alla synvinklar -minskar inte matafallet, ger inge mer energi, är inte bra för klimatet. Men V har ju aldrig varit något för miljön så ja, jag förstår din kommentar.

Förra veckoslutetKolla vilka isflak som simmar i Sthlms ström. Otroligt stora och de bara seglar fram. En av alla 1000 anledningar till att jag aldrig klagar när jag går till Riksdagen och arbetet där.


Så här välkomnad blir man när man kommer med tåget till Uppsala. Var där i torsdags eftermidda och grattade
Erik Weiman, landstingsrådet. Vi har inte alltid samma uppfattning om ärenden M och C. Satsningar på bra mat från kök på Lasaretten (i Enköping och Uppsala) som ska lagas där driver C och M blockerar. Erik får nog finna sig i att vi kommer nå dit.


I fredags var jag på Bergvretensskolan i Enköping. De är väldigt långt fram med nya sätt att undervisa,
det gäller entreprenöriellt lärande. (Något som många anser måste göras, men få gör). Det här är Sanna och Johnny. Tack för ett informativt och trevligt bemötande.

Uppvaktade Bengt Jansson, Tierps kommun, som fyllde 70-år. Var där i lördags tillsammans med Bertil Ahlin och Centerns stolthet i kommunen Catarina Deremar.

seminarium

20110203114 (MMS)

Var på ett seminarium sim IFAU anordnat för att presentera sin rapport om varför kvinnor är mer sjukskrivna än män. Allt verkar bero på att kvinnor förder barn. Efter att kvinnor fött barn ökar deras sjukskrivning enorm jmf med männen(papporna). När barnet är 2-3 år har ökningen skett och fortsätter upp i åldrarna. Intressant och verkligen något att fundera över hur vi kan lösa - inte minst i varje familj.


Motionera

I dag har jag motionerat i riksdagens gymsal. Kl var 20.45 när Annika Q sa att nu är det dax. Kul! Innan dess svarade jag på flera mail om sjukförsäkringen och så var det riksdagsgrupp förstås. Valanalysen redovisades. Ord och inga visor. Nu ska här bli ändring vi ska bli bättre och tydligare. Vi har inte gjort vårt bästa och det ser vi resultatet av så nu ska det bli ändring.

Hade utskott i dag också. Det var JO som var på besök. Hon redovisade vad olika ärenden som inkommit med synpunkter på Fk:s handläggning. Man kan inte acceptera långa handläggningstider och slarv från handläggare. Det har blivit bättre men det måste vara nolltollerans som Gd på Fk säger.

RSS 2.0