Grattis på födelsedagen

img_3856 (MMS)

Länsförsäkringars VD Ann-Christin Norrström fyller 60 år och det firas av "firman". Jag var inbjuden och gick givetivs dit. Mycket trevligt och väldigt goda snittar.Födelsedagsbarnet önskade sig en viktig grej....? Pengar till "Läkparken" till glädje för sjuka barn som vistas på Akademiska sjukhusets som är för sjuka för att gå ut. Hoppas verkligen att födelsedagen inbringa massor av pengar. Nu har vii Åke Hedén och Lars-Olof Legnefeldet och jag pratat medl alla i KF gruppen i Enköping. Frågan inledningsvis var vade de själva hade för politiska idéer och hur de såg på framtiden. Att ersätta Urban är inte lätt men visst finns det ett par/tre mycket lämpliga personer. Nu gäller det att få fram den bästa. Otroligt intressant!


Snart hemma nu i Bålsta.                  ...

img_4227 (MMS)

Efter två dagar med riksdagsgruppen är det skönt art vara hemma snart. Tur att tåget går o bara är ett par min för sent. Tycker satsningar på infrastruktur är viktigt i budgetförhandlingarna nu. Det får inte bara gå pengar till Tunnelbanan i Sthlm. Hela Sverige ska leva.  Vi behöver mer järnväg till o från Uppsala och mot Västerås. Vägar måste också fungera så pengar till enskilda väger kommer vi i C att driva. Godsterminaler för gods på järnväg är viktigt. Nu gäller det att tänka långsiktigt hållbart.


Nu är sommaren ett minne blott  Just nu är...

img_5136 (MMS)

Nu är sommaren ett minne blott  Just nu är det verkligen påtagligt att sommaren är över. Även om jag har jobbat de senaste v så har det varit hemifrån vissa dagar o i Sthlm vissa. Nu är riksdagsgruppen på väg till Åland för 2 dagars upptakt. Efter dessa dagar går det i 140 igen o jag är mer borta än hemma. Spännande, roligt o kämpigt.


Centern driver 4 viktiga frågor

img_9921 (MMS)

I går gifte sig Fredrick Federley med sin Jonny Kroneld. Två skyssta killar slår sina påsar ihop. Jättekul och jag önskar dem verkligen lycka till! Med på festen var bl a två viktiga personer som har makt i Sverige. Det är företagarnas Vd Elisabeth Thand och centerledaren och Näringsminstern Annie Lööf. Kunniga, kompetenta, drivande och himla bra människor är vad de är. Centern driver på i budgetförhandlingarna som nu börjar gå in i ett mycket intensivt skede. Det är väl egentligen ingen hemlighet med det är 4 områden som ligger högst på centerns lista inför 2013. 1. Rusta upp så att de yngre kommer in på arbetsmarknaden. 2. Se till att infrastukturen få pengar så tågen går i tid och ensilda vägar blir framkomliga. 3, Grön enrgi behöver fortsatta satsningar inte minst så att det gröna bränslet från landsbygden kan komma till mackar i hela Sverige. 4. Sänkta kostnader för företagen och satsningar på forskning, innovationer och investeringar så nya företag skapas. Annie driver dessa frågor och för Uppsala län skulle det betyda himla mycket med pengar till alla fyra delarna. Hon kommer att lyckas för Fredrick Reifeldt visade ju i går, i sitt sommartal, att han lyssnar på henne. Undrar vad de andra 2 Allianspartierna gör?


Miljöminister pratar varg, mygg o hållbara...

img_9620 (MMS)

Miljöminister pratar varg, mygg o hållbara städer Miljöfrågan är central i centerns vision om framtiden. Lena Ek vår miljöminister har i dag besökt länet. Så himla mycket intressantare med politisk framtidsvision än med mediadrev om något som inte existerar. Annie har inte gjort fel o hon har mitt tveklösa förtroende. Lena började dagen med att samtala om hur viktigt det är att Uppsala blir miljövänligt. Ett välbesökt morgonmöte där det också framgår att Uppsala redan gjort en hel del. Vid utfrågningen senare på eftermiddagen då medlemmarna var frågvisa. Visst handlade det om myggor i nedre Dalälven och vargarna som är ett otyg.  Lena svarade bra och när det gäller myggorna kan man bara konstatera att inget annat allianspaeti anser frågan viktig.Detta oavsett vad vissa riksdagsledamöter säger. Tycka vad man vill men Lena är mycket bra.


Media bevakar Myggexkursionen             ...

img_1415 (MMS)

Media bevakar Myggexkursionen                   Det blev rättmätigt stort mediapådrag vid gårdagens myggsafari. Det var intressant. Nu förväntar jag mig att hela dvs hela alliansregeringen avsätter pengar till detta. Forskning, kunskapat samling, ansvarsfrågan o pengar till besprutning.


Myggor och åter myggor                    ...

img_5024 (MMS)

Myggor och åter myggor                         I dag och alla dagar denna v har jag jobbat med myggfrågan. Visst kommer det att lösas. Men,........när och hur? Det kan inte vara Miljö - eller landsbyggdsdep som ska ta ansvar. Vad ska de prioritera bort? Nej Anders Borg och finansen måste ta ansvar! Det behövs nya pengar. Samtidigt måste det tänka långsiktigt o göra något radikalt med att lösa gåtan.  En ordentlig satsning o forskning är viktig o helt nödvändigt. Under fredagen besöker jag Österfärnebo.


Arbetslösheten

img_3042 (MMS)

Vid besöket på Övergrans Jordbruk, för några veckor sedan, diskuterade vi hur vi på ett enklare sätt kunde underlätta för invandrare att få arbetstillstånd i Sverige. Väldigt viktigt. För trots att vi idag har näst intill exakt lika många sysselsatta som 2006 finns det vissa grupper där arbetslösheten är för hög. Totalt var de 4,43 miljoner syselsatta 2006 och i maj 2012 var det 4,66 alltså i procent näst in till precis lika. Det framgår av Ekonomifakta.se. Bland invandrare och ungdomar är siffrorna inte acceptabla. Vi måste göra mer. Det måste bli lättare att konvertera utlänska examen till svensk examen och vi måste få lägre ingångslöner för ungdomar. Två enkla åtgärder som Centern föreslår och som skulle ge stor effekt. Våra ungdomar får inte invaggas i tron att de inte behövs, för det gör de verklingen. Jag vill ha pension när jag kommer till det stadiet i livet och det gäller att många måste arbeta för att det ska bli möjligt. Inte konstigt!


I går morse var jag i Kiruna kyrka.

img_1255 (MMS)

I går morse var jag i Kiruna kyrka. En otroligt vacker kyrka som luktar tjära o ska rivas som halva Kiruna. LKAB expanderar. Nu hemma o till verkligheten. Nu blir jag nöjd när det verkar som spelberoende ska jämställas med alkoholism. Det innebär att man får en helt annan hjälp o stöd att sluta. De som jag värnar mest i det sammanhanget är ungdomar som halkar i speljävulens garn. I Almedalen var jag med o diskretast detta o sa att vi i C ville att det skulle få en annan status o tas på större allvar.


Kebenekaise ett minne för live.

img_3945 (MMS)

Kebenekaise ett minne för live. I dag har jag avslutat min fjälltur för denna gång. Befinner mig i Kiruna för att i morgon komma till Arlanda o sedan Enköping. Just nu är jag verkligen långt ifrån Prideparaden. Men tänker på att det fortfarande väcker sådana enorma känslor. Det har ju varit tumult i Sthlm idag. Alla människor är lika vad katten gör det om man älskar någon av samma kön. Man får inte ens lämna blod fast man bevisat är ren från allt även HIV - smitta. Det är fel vilket Annie Lööf reagerat mot o dag. Annie är bra, enormt bra, klok o mänsklig..


Jag besteg Kebnekaises sydtopp i går.

img_4604 (MMS)

Jag besteg Kebnekajses sydtopp i går. Känns i dag kan jag berätta. Gick fastbundna över Björlingsglsciär o med hjälm och fastkedjade med säkerhetsutrustning. Vi klättrade boskavligt upp den östraleden till toppen. Läskigt, jobbigt, spännande.... Det var mödan värd. Men jag hänger med i nyhetsflödet. Såg att Annie gjort ett bra utspel idag om homosexuellas rätt lämna blod. Det går att kolla om blodet är rent. Så var är problemet? Hitta en lösning!


RSS 2.0