Blandat

Fick, som jag tokar det, en ironiserande kommentar om att medverka till att pensionärer arbetar längre än 65 år. Alltså ta bort pensionåldern. Kommentaren sa sängt 10 år istället. Ingen kan väl medvetet mena så, vill vi bli ett nytt Grekland? Vill vi sänka levnadsstandard, det vill säga inte få någon ekonomi allt efter pensioneringen och vill vi sänka väldfärden, färre lärare, färre sjukvårdspersonal, färre äldrehjälp??? Ja, det vill ju vänsterkartellen med arbeta 6 timmar och införande av friår.

Lördagens pensionsdebatt i Nynäshamn var en fars. Bara PRO:are som var illröda. Inga nyanser där inte. T o m Vänsterpartisten fick applåder han som vill avveckla pensionsöverenskommelsen. Mig veterligen vill inte S det, även om Thomas Bodström slirade på frågan. I alla fall vill inte PRO:s ordförande Kurt Persson det och han är en bra karl.

I går var det en bra ledare i Expressen. Där beskrevs att socialförsäkringssytemet är bra men att det finns avvikelser som inte är bra. Ingen vill att personer ska drabbas negativ p g a feltokande handläggningning. Utan att personer ska få hjälp. Det hela börjar bli som det är "lagstiftarens mening" d v s som jag och alla andra i Riksdagen menade. Varje människa ska få en ärlig personlig chans att komma tillbaka till arbete när de varit sjuka och saknar arbetsförmåga.

Viilken underbara dag. Allt känns lättare när solen skiner. Toots spelar golf idag hoppas han vinner.
Matlandet med Centern

I dag har Toots delat ut Centernkvinnornas receptböcker till sina jobbarkompisar. Jag hade några låg i bilen, som blivit över när jag varit någon stans. Bra jobbat Toots.

För att medverka till att den svenska livsmedelproduktionen ska leva vidare och ge rimlig avkastning till våra bönder kan vi göra en hel del i våra kommuner. Vi kan se över hur upphandlingsreglementena ser ut. Jag förstår att sossestyrda kommuner som har vänterkartellen bakom sig har svårt för det. Här gäller det att vi i Centern driver dessa frågor stenhårt och får inte säga "Det går inte". Det är vi politiker som bestämmer och sätter ribban och tjänstemännen som sedan vet vad de ska rätta sig efter.

Fick besked i går kväll att Tove och Leu kommer hem på torsdag. Det ska bli roligt.

Ta bort pensionsåldern

I dag har vi haft presskonferens om Alliansens "äldreprogram". Mitt bud är överlämna livet till de äldre, låt dem besätmma över sitt liv. ta bort hinder och skapa incitament. Maktfullkomliga vänsterpolitiker ska inte bestämma när, var och hur deras äldreomsrog ska vara. Lagstadgat om Lov, lagen om valfrihet, 2014. De äldre ska bestämma innehåll, tid och vem som ska ge dem omsorgen och vården.

Ta bort åldersgränsen i arbetsförhet. Lagstifta om att äldre ska kunna arbeta längre än 65 år. Ta bort hinden i bidragssytement i socialförsäkringen och underlätta för företgen/arbetsgivarna att behålla den äldre genrationen. Det är hos de äldre kunskapen finns och erfarenheten att lära de yngre.

Hjälpmedlen ska man få anskaffa där man själv vill. Inför en lagstiftning som säger att det är det högsta priset för ett hjälpmedel, ex toaförhöjning, rullstol eller hörapparat. Ge de äldre en "hjälpmedelscheck" så får de välja.

Centerpolitik på nytt sätt

I dag är en spännande dag. Centerdistriktet ska hålla distriksstyrelse på Magnussons kaffé i Uppsala. allmänheten är inbjuden att delta. Det handlar på föredragningslistan om hur hantera vi "skandaler" som skulder till kronofogden, valbudgeten och vad den ska användas till och slutligen och kanse det viktigaste allmänpoltisk debatt. Vi börjar kl 18.30.

Vågat, ja men himla spännande.

Det är en underbar morgon. Prommen var ljuvlig och livet leker. Kärleksbekymren för Tove är lösta så nu kan vi lägga det åt sidan igen.

Lagen om valfrihet en rättighet för alla pensionärer

Så här stog det i DN idag. En liten hint från min sida inför presskonferensen på onsdag. Äldre ska också få bestämma över sig själva, jätteviktigt tycker jag.

Kommuner kan tvingas öka vårdfriheten

Dagens Nyheter den 23 maj 2010


Regeringen vill tvinga alla kommuner att erbjuda större valfrihet i äldreomsorgen från 2014. Då skärps den nu frivilliga lagen om valfrihetssystem, lov. Förslaget presenteras i veckan då alliansens äldregrupp lägger fram de borgerligas äldrepolitik inför valet.

- Det är ett centerförslag som nu alla allianspartierna antagit, säger Solveig Zander (C) i alliansens äldregrupp, till DN.

Lagen om valfrihetssystem trädde i kraft den 1 januari 2009 och i dag kan kommunerna söka statliga pengar för att införa större valfrihet i äldreomsorgen. Följer inte alla landets kommuner lagen 2014, blir lov tvingande.

MIKAEL BONDESSON


Äldrerapporten

Äntligen får vi presentera vår äldrerapport. Den som vi fixa tillsammans i Alliansen. Det är Maria Larsson, Kd som varit ordförande , Gunilla Karlsson, M, Barbro Westerholm, Fp och jag som representerat Centern. Maria har i går gått ut med en läcka och det är att Primärvården måste få ett tydligt äldreuppdrag. Så här menar vi.

Viktiga målsättningar för primärvården, utifrån den enskildes perspektiv, måste vara att:
  • undvika onödiga besök på akutmottagningar.
  • hembesök av läkare görs i betydligt större omfattning.
  • den äldre personen eller anhöriga ska slippa att sitta i telefonköer för att hitta rätt.
  • det ska finnas en fast vårdkontakt att vända sig till.
  • lotsandet mellan olika verksamheter och huvudmän sköts av primärvården.
  • enstaka punktinsatser ersätts av överblick och återkommande uppföljning av hälsotillstånd och sjukdomar.
  • äldre personer ska kunna få en överblick över insatserna och att kunna kontrollera sin livssituation

På onsdag har vi presskonferens om hela rapporten.
 Den innehåller precis det som Veteranen visar att pensionärerna vill ha. Trygghet på äldredagar i form av vård och omsorg.

För vrigt tänker jag på Tovanlovan idag som har tenta. Lycka till Gullungen.


Arbetsmarknaden och de unga

Fick denna länk av Tove. http://www.aftonbladet.se/debatt/article7151796.ab

Hon tyckte Cuf:aren hade bra åsikter. Vi talar tydligen olika språk och har olika referenser. Något att tänka på i den kommande debatten och marknadsföringen.

 

 

 

 


Unionen

Nu laddar jag för ett samtal med unionen om pensioner i morgon förmiddag.
Har varit på utskott med Tu idag. Tråkigt nog var ingen från departementet där. Hade tänkt ta upp att tågen alltid kommer för sent eller är inställda och att de är överfulla. Överfulla är ett lindrigt ord. Nu får Banverket sannerligen skärpa till sig. Två dagar i rad olika tillfällen har jag suttit i trappen eller stått mellan Enköping Sthlm t o r.
Ska på "utflykt"/möte med Sparbanken nu. Träffar då en massa intressanta människor.


Förvalskampanj "Ge drömmen en chans"

I dag börjar Centerns 2 v långa förvalskampanj. Temat är Jobb och Företagande. Himla bra det blir 4 affischer. "Sverige behöver fler direktörer" där är det en bild på en bagare, "Fler företagare i foppatofflor" där är bilden på 2 vårdpersonal, "VD eller piga" där är det en tjej och en dammsugare och slutligen "Klimatet behöver nya bilar" och där är det en tjej som håller i en prototyp som föreställer en framtida bil. Bra grejer eller hur. Man hajar till och funderar över vilket parti det är som ser drömmen om Sverige på det sättet.

Man måste ha drömmar för att finnas nya utmaningar i livet. Dessa drömmar kan bli verklighet om staten ger och skapar förutsättningar. Centern vill att drömmar ska förverkligas och gör allt vi kan för att stimmulera till det. Vi är inte maktfullkomliga och tror att vi vet allt bäst utan vi ser till dig och din förmåga.
"Ge drömmen en chans".

C går uppåt

Sifomätningarna idag visar att centern ökat. Det var inga skyhöga förändringar men det var åt rätt håll, + 0,2.

Har haft himla bra dagar. Jobbat i trädgården. Är en fena på att ta bort maskrosor. Det lovar gott eller hur. Innan valet är dom borta. Gräset är grönt och det finns massor av klöver i gräsmattan, fyrklöver.

Var på ett jättetrevligt evenemang i Örbygus i onsdagskväll. Såg var Erik den 14:de fått sin ärtsoppa och fick berätta at hans drottning, Karin Månsdotter, kom från Enköping, Litslena och Hällby. Lyssnade på Catarina Deremar och hennes kamrater i alliasen. Sanna mina ord dom kommer att regera Tierp efter valet i höst.

I onsdags blev det ett himla hallå om förändringsbehovet i ersättningen från A-kassan. Arbetsmarknadsdep ville inte kännas vid diskussionen. Otroligt.

I morgon är det förtroenderåd och vi ska vara på Skansen. Planer ska simadas och ord ska väljas för att vårt budskap ska gå rätt in i hjärtat hos svenska folket. Kul.

Vad är viktigast????????

Är vänsterkartellens överenskommelse om kvoterad föräldraförsäkring viktigast? Eller är det att det ska ta så lång tid att förbättra ersättningen i sjukförsäkringen/introduktionen viktigast. Det beror säkert på vem det berör. Är man förälder vill man bestämma själv vilken av föräldrarna som ska ta ut föräldrafärsäkringen. Inte ska Riksdasledamöter tala om för föräldrarna Karlsson, Svensson och Johansson att nu ska pappan vara hemma och nu ska mamman vara hemma. Gör ni inte som vi Riksdagspolitiker bestämmer får ni inga föräldradagar. Detta år 2010 när vuxna människor är kapabla att bestämma allt i sitt liv. Dock inte hur man tar ut föräldraförsäkringen tycker vänsterkartellen. Läs: http://www.unt.se/sverige/mp-vill-tredela-foraldraforsakring-932462-default.aspx Center är liberal och vill att föräldrarna ska bestämma själva.

Efter 150 dagar i omställningsföräkringen d v s när man överförts från Fk till introduktionen i Af får man om man har en anställning sänkt ersättning till grundbeloppet. Introduktionen är på 3 månader och sedan är det möjligt att fortsätta inom alla de jobbskaparåtgärder som Af har till sitt förfogande. Om det då överstiger 150 dagar får man 232kr/dag oavsett vilken A-kassa man haft. Det är inte riktigt rätt och strider mot Alliansens arbetslinje. Lyssna!
http://sverigesradio.se/webbradio/?type=db&id=2360864

I dag ska jag till vårinvigningen av sommarens aktiviteter på och omkring Grönsöö slott. Det är vår nu för alltid denna tid sker vernissagen och årets tema är "Med nål och tråd på Grönsöö" och Gunnar Brusewitx produktion finns att beskåda. Det är en oas vid Mälarens strand. Åk dit du blir inte besviken. Familjen v Ehrenheim är trevliga och serviceinriktade så ett besök kan rekommenderas.

Maktfullkomlig

Lyssnade på Mona Sahlin i morgonens tv-utfrågning. Hon redovisade verkligen den politik hon för och skillnaderna mellan hennes och vänsterkartellens gemensamma idéer gent emot alliansens.  Rätt till heltid är ett måste att sedan färre får jobb två halvtider blir en heltid ville hon inte förstå. Heltid ska det vara även om det finns dom som vill jobba halvtid. Dom får bli arbetslös inte bestämma själva hur mycket de vill arbeta.

Kvoterad föräldraledighet var en annan sak. Föräldrar ska inte få bestämma själva nej det ska maktfullkomliga politiker på vänterkanten göra.

Det är fel att bo i Sthlm för där ska man straffbeskattas om man bor i villa. För det är där man får betal högre villaskatt. Sthlmare ska betala villorna för dom som bor i Norrland. Det kallar hon solidaritet.

I dag har jag tagit en promme i skogen, i solskenet, bland fågelkvitter och en underbar morgon. Kan det vara bättre?

Inte lätt för vänsterkartellen

Det är inte lätt för Vp:s partistyrelse som hela tiden får stryk av stämman eller kongressen. Man ska driva att 6 timmars arbetsdag ska införas utan löneavdrag. Hur har man tänk sig att det ska gå för Sverige? Grekland nästa eller..............? Dax att vakan upp. Eller tack för det vi som företräder arbetslinjen driver att vi behöver fler som arbetar och vet att det är enda sättet att få högre pension, bättre villkor och ett fungerande samhälle.

I dag har jag varit i Heby och fotograferat mig. Alla skulle ta kort och jag fick vara med på en gruppbild. Tack för det. I övrigt en kort stund i trädgården. Ser verkligen fram emot nästa helg då vi ska vara ute hela helgen.

Det var himla roligt i går. Först en jättetrevlig och bra eftermiddag tillsammans med 70-årigen Rigmor Stenmark. Kvällen avslutades tillsammans med Ulla och Bertil som fixa och donat och Siléns och Wåhlstedts. Himla kul att träffa dom för det var länge sedan. Har blivit mycket politikerjobb i helgerna sedan Nyår. Kul är det också men på ett annat sätt.
 

Alliansen är på G och Maud har en stor del i det

Ny opinonsmätning och Alliansen leder nu stort, med tanke på vilken skillnad det var förra månaden med + för vänsterkartellen. Men det är som vi sagt när de väl visar sin politik blir det andra bullar. Och välgräddade bullar var det. Alliansen har en politik en vision om att Sverige blir bättre och friskare i dubbel bemärkelse. Centern har bidragit.

Rut är en kanonsuccé 149.000 hade gjort avdrag och för Rot hade 448 000 gjort avdrag. Centern kamp har givit många nya jobb. Dessutom har Alliansen beslutat sänka arbetsgivaravgiftern och tjänstemomsen. Man behöver inte ha något högre IQ för att förstå vem som varit drivande i det sammanhanget. Heja Maud!

I dag fyller Fredrick Federley år. Ja, jag har grattat honom på utskottet. Han fick lite choklad för jag vet att han jobbar stenhårt just nu och behöver lite choklad som har lugnande effekt.


Myggorna ska bort

I dag har det tillkännagivits att myggorna i Daläven ska bort. Var i Gysinge tillsammans med Andreas Carlgren, Marie Wilén m fl och berättade att man får spruta så som man önskade. Från luften, i hela sökta området och 3 ggr. Jättebra. Nu kan barnen få vara ute i sommar, turisterna kan komma till Östa kamping och fåglarna kan överleva.

Pengafrågan är nästan löst. Jag har fått besekde om hur man kan flytta pengar inom Landsbyggdpengarna så då borde det inte vara några problem längre.

Dessutom har Andreas och Regeringen givit Naturvårdsverket i uppdrag att titta på hu rman skulle kunna lösa frågan långsiktigt.

Tänk att det måste vara Centerpartister som löser Myggfrågan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vänsterkartellen långar pengar till ....????

Ja, du Magnus Ahlqvist, V, vad lånar ni i vänsterkartellen pengar till????????? Jag måste kommentera din kommentar från i går. Det första jag ser är till infrastrukturinvesteringar. Dessutom är ju era budgetförslag ett förödande dråpslag mot svensk ekonomi. Förstår du vad det innebär när människor igen ska kastas ut i långa sjukskrivningar, med höjda ersättningar, arbetslöshet, med högre ersättning, borttagande av sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar under 26 år? Fler i utanföskap innebär att kommunerna får färre som jobbar och därmed minskade iskatter, det innebär också lägre pensioner då färre jobbar och har lägre lön. Dessutom innebär det höjda räntor och ja, det kommer att errodera statsfinanserna.

Ni har bitit er i svansen för vi ser inte det som antingen eller med Rot och Rut-avdrag. Dessa två fyller var och en för sig en funktion för de som arbetar och för landet Sveriges ekonomi. Men ni i vänsterkartellen inser inte att båda behövs utan tycker att det är förnedrande att klippa gräsmattan, städa och passa barn. Alla arbeten är viktiga och alla som arbetar är viktiga för de bidrar till Sveriges utveckling för att gammal, barn, sjuka och andra som behöver stöd i sin tillvaro.

Bidragssamhälle? -Nej tack!

Det röd-gröna vänsteralternativet är sannerligen en katastrof för vårt land. Man höjer bidragen för arbetslösa och sjukskrivna (och tror att de får jobb fortare och blir friskare fortare) man sänker skatten för dom som är med i A-kassan och man tar bort nedsättningar för arbetsgivare som anställer ungdomar.

För mig är det inget annat än vanlig sossepropaganda. Lev på bidrag för inte ska vi medverka till att fler vill och kan jobba.

Tydligare än så kan inte politiska åsikter visas. Centern och alliansen vill medverka till att företagen ska anställa. Man gör det genom skattesänkningar för dom. Exempelvis skapades en helt ny branch så. Hushållsnära tjänster, men det ska bort nu. Men de mulliga mansgrisarna i vänsterkartellen vill ha kvar Rot-avdraget det är riktiga jobb det och det ska man inte behöva betala fullt ut. Nej skillnad är det för att få barnen hämtade på dagis, hemmet städat eller gräsmattan klippt så ska man betala vad det kostar. Befängt!

Det är bara genom nya jobb och företag som vill växa och anställa som vi får arbete. Det blir inte nya arbeten av att folk får högre bidrag och skattelättnader för att man betlar A-kassan.
Ensamståendeföräldrar ska leva på bidrag

Upprörande att man kan föreslå något så orättvist. Ensamstående ska leva på bidrag säger vänsterkartellen. Det är därför man höjer underhållsstödet. Någon annan förälder som ska bidra tar man inte hänsyn till. Tvinga istället den andra partern, d v s pappan, att betala mer. Dessutom ska man höja ersättningen för vab:dagar. Vad tjänar mammorna på det?

Skandal!


Valborgsmässoafton i KristianstadOvanligt att inte vara hemma när det är valborg. Brukar ju vara på Fanna IP eller Åsen eller något i den stilen. Förra året var det ju Enavallen. Men det är nyttigt att se sig om. Inget höjdartal i Tivoliparken i Kristianstad direkt. Hörde med nöd och näppen Vintern rasat ut och Sköna maj. Sjön nationalsången och hurrade så jag blev nöjd.

Var i Åhus på dagen och åt glass. Mums. Läste Expressen om att Maud O ljuger om våra eventuella kilomeerskattehöjning. Tänk vad lågt debattklimatet är. Om en arbetsgrupp kommer med förslag som inte är antaget kan man ju inte säga att vi har det som förslag. Då är det bara personliga idéer. Maud ljuger inte! Basta!

I dag blir det en tur runt i Österlän och enligt Tove en god middag i närheten av Kivik. Kul att vara med hela familjen. Saknar bara brodern och hans familj.


RSS 2.0