Ensamståendeföräldrar ska leva på bidrag

Upprörande att man kan föreslå något så orättvist. Ensamstående ska leva på bidrag säger vänsterkartellen. Det är därför man höjer underhållsstödet. Någon annan förälder som ska bidra tar man inte hänsyn till. Tvinga istället den andra partern, d v s pappan, att betala mer. Dessutom ska man höja ersättningen för vab:dagar. Vad tjänar mammorna på det?

Skandal!


Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Att underhållsstödet ökar för att ensamstående ska få ekonomiska villkor som är mer likvärdiga med sambo/gifta föräldrar har väl inget med att leva på bidrag att göra?



Som direkt svar på hur mammor tjänar på att ersättningen för VAB ökar: Det gör mammor på två sätt. Det ena sättet är att de förlorar mindre inkomst när deras barn är sjuka om de har en inkomst som överstiger det nuvarande taket. Det andra sättet är att fler föräldrar med högre inkomst kommer att "VAB:a". Eftersom det oftast är pappan som har den högre inkomsten innebär det att det inte alltid är mamman som ska "VAB:a", och därmed minskar risken att mammor lönediskrimineras.



Men du vet ju redan det här Solveig. Du vet precis vilka positiva effekter en höjd tillfällig föräldrapenning innebär.



"Skandal" tror jag är ditt mest använda ord på bloggen. Men du använder det i väldigt märkliga sammanhang. När rödgröna föreslår en ökad ekonomisk frihet för ensamstående föräldrar till exempel.

2010-05-03 @ 12:20:22
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se
Postat av: Masse

Zanders kolleger i M är ju också ute efter att öka VAB-ersättningen.



Andra saker som Zander måste gilla i budgeten är bensiskattehöjning eftersom Maudan och C varit ute efter det sedan 2007

2010-05-03 @ 16:47:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0