Bidragssamhälle? -Nej tack!

Det röd-gröna vänsteralternativet är sannerligen en katastrof för vårt land. Man höjer bidragen för arbetslösa och sjukskrivna (och tror att de får jobb fortare och blir friskare fortare) man sänker skatten för dom som är med i A-kassan och man tar bort nedsättningar för arbetsgivare som anställer ungdomar.

För mig är det inget annat än vanlig sossepropaganda. Lev på bidrag för inte ska vi medverka till att fler vill och kan jobba.

Tydligare än så kan inte politiska åsikter visas. Centern och alliansen vill medverka till att företagen ska anställa. Man gör det genom skattesänkningar för dom. Exempelvis skapades en helt ny branch så. Hushållsnära tjänster, men det ska bort nu. Men de mulliga mansgrisarna i vänsterkartellen vill ha kvar Rot-avdraget det är riktiga jobb det och det ska man inte behöva betala fullt ut. Nej skillnad är det för att få barnen hämtade på dagis, hemmet städat eller gräsmattan klippt så ska man betala vad det kostar. Befängt!

Det är bara genom nya jobb och företag som vill växa och anställa som vi får arbete. Det blir inte nya arbeten av att folk får högre bidrag och skattelättnader för att man betlar A-kassan.




Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Nej Solveig, höjningen av sjukersättning och a-kasseersättning görs inte för att skapa fler jobb. Den görs för att minska fattigdomen hos sjuka och arbetslösa.



RUT-avdraget är ingen konjunkturåtgärd, eftersom den inte skapar jobb i kringbranscher. Däremot är ROT-avdraget en konjunkturåtgärd eftersom byggsektorn är en motor i ekonomin.



Hushållsnära tjänster är för övrigt ingen ny bransch. Den fanns innan moderatregeringen lånade pengar för att sänka skatter och den kommer att finnas även med en ny regering.

2010-05-04 @ 14:31:03
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0