Vad är viktigast????????

Är vänsterkartellens överenskommelse om kvoterad föräldraförsäkring viktigast? Eller är det att det ska ta så lång tid att förbättra ersättningen i sjukförsäkringen/introduktionen viktigast. Det beror säkert på vem det berör. Är man förälder vill man bestämma själv vilken av föräldrarna som ska ta ut föräldrafärsäkringen. Inte ska Riksdasledamöter tala om för föräldrarna Karlsson, Svensson och Johansson att nu ska pappan vara hemma och nu ska mamman vara hemma. Gör ni inte som vi Riksdagspolitiker bestämmer får ni inga föräldradagar. Detta år 2010 när vuxna människor är kapabla att bestämma allt i sitt liv. Dock inte hur man tar ut föräldraförsäkringen tycker vänsterkartellen. Läs: http://www.unt.se/sverige/mp-vill-tredela-foraldraforsakring-932462-default.aspx Center är liberal och vill att föräldrarna ska bestämma själva.

Efter 150 dagar i omställningsföräkringen d v s när man överförts från Fk till introduktionen i Af får man om man har en anställning sänkt ersättning till grundbeloppet. Introduktionen är på 3 månader och sedan är det möjligt att fortsätta inom alla de jobbskaparåtgärder som Af har till sitt förfogande. Om det då överstiger 150 dagar får man 232kr/dag oavsett vilken A-kassa man haft. Det är inte riktigt rätt och strider mot Alliansens arbetslinje. Lyssna!
http://sverigesradio.se/webbradio/?type=db&id=2360864

I dag ska jag till vårinvigningen av sommarens aktiviteter på och omkring Grönsöö slott. Det är vår nu för alltid denna tid sker vernissagen och årets tema är "Med nål och tråd på Grönsöö" och Gunnar Brusewitx produktion finns att beskåda. Det är en oas vid Mälarens strand. Åk dit du blir inte besviken. Familjen v Ehrenheim är trevliga och serviceinriktade så ett besök kan rekommenderas.

Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Varför ska den här socialförsäkringen, till skillnad från alla andra socialförsäkringar, vara kollektiv till sin natur?

Vårt förslag är förresten inte alls att riksdagsledamöter ska bestämma när jag eller min sambo ska ta ut vår föräldraledighet. Vårt förslag är helt enkelt att man som förälder får ett antal föräldradagar som man får ta ut under barnets första år.

Men återigen - det visste du ju redan. Du valde bara att påstå något som inte sagts. Det är inte första gången och - är jag rädd - inte heller den sista.

2010-05-14 @ 14:54:45
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0