Tärnsjö är världsberömt

Jag besökte som sagt Tärnsjö och Garveriet och yrkeshögskolan där.i torsdags. Den första yrkeshögskolan i vårt län. Eleverna började efter jul, de kommer från hela Sverige och ska gå där i 3 år. En gedigen utbildning som garanterat ger arbete efter skolan. Efterfrågan på sadelmakare är stort.



Så här gör man om man ska klä ett bilbaksäte med skinn. Ett jättejobb.

Ett förarbete som ska leda till ett examensarbete och ett gesällbrev och Mästarbrev för en av eleverna vid Sadelmakeriet i Tärnsjö. Det här är en sadel till en Cowboyhäst. Otroligt fin.

I skolan finns en utställning över vilka arbeten man kan göra. Det är mästare som gjort dessa. Bord, stolar, väskor i alla modeller, bälten, ledstänger med mera, med mera. Det är otroligt fint skinn som gör i garveriet i Tärnsjö som man distribuerar till de mest kräsna som t ex märkesväskor i Paris.

Efter Tärnsjö bar det av till Köping, eller Skedevi byggdegård och centerkretsens årsmöte. Berättade om Centerns politik och att vi tillsammans ska föra fram våra visioner som gör att Sverige och världen blir bättre. De sociala. välfärdsfrågorna är viktiga, tycker förstås jag. Men vad menar vi med välfärd? Hur ska välfärden bekostas om 10 år? Viktiga frågor att få svar på. Det ska vi alla medlemmar i centern försöka hjälpa framtidsgruppen som jobbar med det att ge svar på. En livlig diskussion bröt ut inte minst om energifrågorna. Spännande!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0