Pensionerna sänks nästa år

Fick tipset från Markus Berglund att det talats om att pensionerna sänks nästa år. Det är rätt och gäller inkomstpensionerna. Dessa pensioner påverkas av lågkonjunkuren och fondernas och aktiernas upp och ner gångar. Garantipensionen som jag nu försöker leva på är den pension som vi i Riksdagen bestämmer nivån på. De berörs alltså inte på samma sätt som inkomstpensionärerna vars pengar finns i det så kallade pensionssystemet som ligger utanför riksdagsbudgeten.

Jag är centerns representant i den grupp som förvaltar inkomstpensionärssystemet. Det är ju fem partier som står bakom detta system S,M, C, Fp och Kd. Just nu handlar det om att på alla sätt försöka minska effekterna av lågkonjunkurens negativa verkningar. Syftet med att det ligger utanför budgeten var och är att pensionerna ska följa samhällsekonomis utveckling. Men de behöver inte bli så drastiskt och det ska vi nu försöka ändra. Dessutom gäller det att hitta metoder som gör att pengarna växter så att det blir mer att fördela till inkomstpensionärerna. Men som sagt, det är en annan historia.

För mig gäller Garantipension, d v s ingen inkomst alls, den allra lägsta pensionen som många, många pensionärer har, 6777 kr per  person och månad om man är gift. ( Ca 7500 kr om man är ensam) till detta kommer Bostadstillägg för pensionärer som är 93 procent av hyran plus tillskott för värme och driftkostnader om man bor i enfamiljshus. Och det gör vi.

Kommentarer
Postat av: TK

Samtidigt som fattigpensionärer har 4.500.... Varför får tex enköpings kommun 180.000 för att ta emot en vuxen nyanländ, 110.000 för att ta emot ett nyanländ barn eller 65.000 för att ta emot en äldre nyanländ?

2009-07-09 @ 22:29:15
Postat av: Xavier Ox

Ångesten för fattigdomen kommer inte förrän efter några år, med insikten om att man aldrig mera i livet kommer kunna realisera sina drömmar, om inte lottoraden slår in. När man inte har varit hos tandläkaren på flera år, när man inte har varit utanför hemorten på flera år, när man inte kan skämma bort barnbarnen, att äta rotfrukter är jämförelsevis lätt som en plätt, och fattigdom är en känsla, inte en fråga om kronor och ören, särskilt inte när man vet att man har såna i högar när rotfruktsdieten är slut.....det är förolämpande att säga att du får insikt av ditt lilla experiment, du är en sann cyniker!

2009-07-09 @ 22:36:14
Postat av: LillaLiten

Då kanske du ändrar uppfattning om att det inte finns fattiga i Sverige oavsettom man är pensionär eller inte. Eller ska man alltid vara tvungen att äta rotfrukt och strömming bara för att man inte tjänar lite mycket som dig?!?!

2009-07-09 @ 23:03:18
Postat av: spartipsbloggen

är beloppen innan eller efter skatt?



mvh www.kollpadinekonomi.blogg.se



spartipsbloggen



kika gärna in

2009-07-10 @ 01:07:39
Postat av: Anonym

är beloppen innan eller efter skatt?



mvh www.kollpadinekonomi.blogg.se



spartipsbloggen



kika gärna in

2009-07-10 @ 01:09:27
Postat av: TK

Vi har resurser att skänka miljarder i bistånd men det ska sparas på sjuka och pensionärer

2009-07-10 @ 10:19:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0