Bevara nattakuten på Lasarettet i Enköping

Det är skandal att man från landstingsledningen vill stänga akuten på Lasarettet i Enköping. Den bäst skötta verksamheten inom landstinget vill man sabba. Påstår att man vill utveckla lasarettet med utökade kirurgiska ingrepp och bygga om för flera miljoner för det. Men i samma andetag säger man att man ska stänga IVA och akuten på natten. Även en okunnig kan ju inse att operationer ibland kan kräva IVA och akuta behov. Så vilka opertioner man ska göra på Larettet är ju enklet att räkna ut.

Låt oss tillsammans skalla " De som stänger vår akut - åker från makten ut." för centern har Lasarettet varit en symbolfråga för tryggheten och legitimiteten i södra länsdelen. Förstår att man är avundsjuk i centrala Uppsala för Akis har ju inte lyckats få ordning på sin ekonomi på 20-30 år. Men det har Enköping.

Nu ska man öppna nattakuten i Tierp och Östhammar. Gratulerar! Där har man efter några år insett att det behövs. Gör inte samma misstag med Lasarettet i Enköping.

Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Centerpartiets representanter i landstinget har såvitt jag kan förstå inte lyft ett finger för att stoppa stängningen av IVA och nattakuten.

2009-04-13 @ 00:03:10
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0