Vatten,spår,vägar och luften

 dag har vi haft ett jättebra morronmöte med Leif Zetterberg. Våra infrastruktursatsningar skulle inte vara det de är om Centern saknades i Regeringen och om Leif Z saknades i departementet. Vi har alla förutsättningar att få satsningar på rätt ställe så att hela Uppsala län kan leva om vi hanterar våra möjlighetr rätt. Men det räcker inte bara med Centerpartiet våra medsystrar och bröder i Alliansen måste också vara med. Men 56:an, UVEN och Mälaren, spårbilar i Uppsala är angelägna kommunikationer som centern laddat för.

Finns det några intressanta kommunikations/infrastrukturidéer så hör av er.

Nu ska vi jobba med rehabakademin Lennart Levi, Åke Nyberg, Marie Åsberg, och jag ska träffa Statsrådet Christina Husmark Persson. Finns de idéer om hur vi ska få folk arbetsföra? är öppen för alla förslag.

Kommentarer
Postat av: Ellen

Jag har några tankar.



Först: En ordentlig utredning, som man inte ger upp förrän man faktiskt kommit fram till en diagnos som både patient och vård känner stämmer.



Sedan: Relevant behandling. Idag finns många sjukdomar och tillstånd där sjukvården inte kan erbjuda någon behandling, utan enbart symptomlindring. Därför tycker jag att man även måste vara öppen för funktionsmedicin som jag personligen tror kan hjälpa många, vi har inte det näringsinnehåll i kosten idag som krävs för att våra kroppar ska fungera optimalt.



När man har diagnos och behandling behövs arbetsro. Att utan press från försäkringskassan och hot om att inte kunna försörja sig få hitta en balans i tillvaron, och ev hjälp att acceptera bestående problem.



Därefter har vi ju en grupp som uppenbart är arbetsför på en vanlig arbetsmarknad. Men också en grupp som INTE är det.



Den gruppen måste ha rätt att få vara sjuk, utan att skuldbeläggas och stressas!



Dessutom skulle jag vilja se en regel som gör det lättare att ta vara på ”en bra dag” och då få dra in pengar till sin försörjning. Som att när man har sjukersättning kan ”sjuk” få vara utgångsläget, och hittar man något som kan funka tillfälligt, om så bara för några timmar eller dagar, så kan man få ”friska” sig och göra det UTAN att riskera sin försörjning. Bara ett enkelt avdrag i bidraget. Men inget hot om att man i fortsättningen måste prestera lika mycket, för med kroniska sjukdomar som går i skov kan man inget planera. Däremot ska man kunna ta vara på en bra dag.



Jag kan utveckla de här tankarna MYCKET mer om du är intresserad.



Mvh / Ellen

2009-11-17 @ 23:35:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0