Skuggbudget

Himla konstigt ord detta med "skuggbudget". Men i dag fattar jag vad det betyder då det verkligen är en budget i skuggan av att vara verklighetsnära. S, Mp och V har presenterat var sina budgetar. De ligger milvitt ifrån varandra. V vill återgå till ATP systemet så det nya pensionssystemet ska skrotas, tycker dom. S som är en av konstruktörerna till nuvarande, mycket bra, system säger inget...... Mp vill satsa på miljön och energiåtgärder men inte de andra två. Något regeringsdugligt alternativ är de sannerligen inte.

Värst av allt är att ungdomar bli arbetslösa med S förslag. De tar bort våra arbetsgivarsänkningar för ungdomar och lägger pengar på dem som nyanställst. Alltså Ungdomar ställs mot ungdomar. Konstigt! Sen vill dom höja ersättningarna till dem som lever på bidrag och ersättningar. Alltså jobba är inget vidare då du lika väl kan låta bli och ändå ha det lika bra. Vill vi jobba då??????????????????

Jag var i Borlänge i går och där fick verkligen vår satsning på Rehabkedjan och socialförsäkringsreformerna beröm. Felet var att de åtgärder som reformerna innebär, d v s det myndigheter ska göra, inte fungerar. Hur ska vi förmå alla tjänstemän inom statliga, kommunal och landstingskommunala verksamheter att göra sitt jobb. Nobelpris till den som löser gåtan.

Pratade med Tove idag. Nu är det nytt städschema på g. Vilken tur att det bara är Toots och jag och att vi sedan 30 år vet att på torsdag smäller det. Oavsett om det behövs eller inte eller om bara en är hemma så åker dammtrasan, dammsugaren och skurborsten fram. Ingen lag utan undantag. Det kan hända att jag städar på fredagen, men det är ytterst ställan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0