Lund här kommer kvinnornasarmé

Nu är vi centerkvinnor på väg till Lund och stämma. Den jämställda politiken har ett ansikte i Centerkvinnorna, Sveriges största kvinnoförbund sa vi tidigare. I alla fall är vi väldigt aktiva och vad vore partiet utan sin systerorgansiation.

Nu handlar det för mig om att berätta att den nya sjukförsäkringen är mest och bäst för kvinnor. De högsta sjuktalen hade kvinnor och har kvinnor. Sosseregerigen gjorde ingeting åt det utan lät det vara. Kvinnor är tydligen inte värt något i deras värld.

Nu har vi i rehabreforemen satsat på just de diagnoser folk är mest sjukskrivna för och det är röresleorganen i nacke och axlar och för lättare psykiska åkommer d v s utbrändhet. Alltså kvinnosjukdomar. Bara i Uppsala län fick förra året 1.209 personer hjälp med detta och 900 var kvinnor. Ja det är rätt 900. Alla dessa kvinnor hade förut gått raka vägen till långa sjukskrivningar och sedan förtidspension. Tänk vad detta hade inneburit ekonomiskt 64 % av inkomsten och sedan den allra lägsta pensionen. Nu får de hjälp och stöd att komma tillbaka till arbetslivet, får vara med i arbetsgemenskapen, får en bättre inkomst nu och sedan.

Alliansregeringen med Centerpartiet och Centerkivnnorna gör skilland.

Förr sa man när Centerkvinnorna bildades 1933 att det var "den blommiga klänningarnas armé", för alla damer som var fina då hade blommiga klänningar.

Ska hälsa på Tove på söndag och det ser jag fram emot. Släpar med mig en ripsmatta i rosa och vitt förstås. Den köpte jag i Sälen, hos Barbro, så den är forslad långt för att passa i Toves kök. Vad gör man inte för sitt enda barn den bästa dotter man kan ha.


n

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0