Friskolor är jättebra

Vänstern och Lars Ohly avskyr allt som inte staten äger. De tror de är maktfullkomliga och kan bestämma över oss människor. som tur är har de inte så många anhängare. Nej tacka veta att låta folk ta egna initiativ och tillåta att vi har friskolor. Som dessutom om dom gör det bra får tjäna pengar på att de driver en skola. Såg i Expressen i går att största tätheten av lärare och bästa resultatet av alla skolor i Enköping var Kunskapsskolan. Det är en friskola. Ett exempel som är lika i hela landet.

Robinson, I ur och skur, driver också skola i Enköping. Jättebra. Dom investerar sin vinster i att bygga fler förskolor och skolor. Det är ju väldigt bra. Om dom dessutom får mer pengar till dom som driver skolan är det dom väl unt och lite till.

Tur att det finns entreprenörer och folk som vill driva föetag och anställa. Hur ska vi annars få skattepengar till våra välfärdssystem till äldrevård, sjukvård, barnomsorg , pensioner, sjukpenningar och skolor?????????????????

Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Du blandar verkligen äpplen och päron Solveig.



Det vi i Vänsterpartiet inte gillar är att de skattepengar som vi gemensamt satsar på skolan används till att berika aktieägare istället för att användas i skolan.



Du skriver: "Tur att det finns entreprenörer och folk som vill driva föetag och anställa. Hur ska vi annars få skattepengar till våra välfärdssystem till äldrevård, sjukvård, barnomsorg , pensioner, sjukpenningar och skolor?????????????????"



Svaret är ju att pengarna skulle räcka till mycket MER välfärd om överskotten användes till att göra verksamheterna bättre istället för att delas ut till ägarna i form av vinster. Mina skattepengar vill jag ska användas till välfärd, inte till att aktieägare i välfärdssektorn ska kunna öka sin privata förmögenhet. Där har vi tydligen olika prioriteringar.

2010-08-09 @ 13:33:50
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0