Centern i svensk politik


Töna smörjer kråset i går på 175 års jubileet för Sparbanken i Enköping i går kväll. Det var en himla intressant tillställning där Swedbanks styrelseordförande, Lars Idermark, höll ett himla bra anförande. Han trodde på Sverige och svensk ekonomi och gav många berömmande ord till Regeringen och Centerpartiet. Men han trodde inte på framtiden för SAAB. Det bekymrar mig och jag är övertygad om att han har fel. SAAB har ju nu verkligen en miljöbil bättre än någon annan. Kvällen avslutades med en jättegod middag.
De fristående bankerna bildades för att ge de med mindre inkomster möjlighet till att få en bank som hjälpte dem. Förstår nu varför jag är huvudman i Sparbanken. Centerpartiet och banken står på samma ideologi.

Detta var efterrättsbordet, ca 10 meter långt och med massor av godsaker. Inget fattades.

Olof Johansson, still going strong, en kommentar i dag när Centern börjar sitt 100 års firande. Olle förmedlade det som är centerns styrka och det är att vi tar ansvar. Oavsett om det är svåra uppgifter som att rädda Sveriges ekonomi som vi bidrog till i början av 1990-talet eller att rädda socialförsäkringen som det är nu, så finns Centerpartiet. Att vara förtroendeval är att ta ansvar, och det gör vi, människorna ska räddas, de svaga behöver mest hjälp och stöd och det inser centern. (Lotta Gröning, som syns till vänster, hade just lovprisat Bramstorp.)

Detta är boken som förmedlar Centerns del i svensk politik under 100 år. Vi har verkligen visat att vi tror på småföretagande (då bönderna nu tjänsteföretagen) på alla människors lika värde (invandrare, hbt och alla rätt till arbete oavsett man kan arbeta 100% eller 20%) och miljön (den första motionen i det ämnet skrev centern 1961.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0