Solveig Tärnström och energin

Visst blev vi alla förvånade när Solveig Tärnström valda attt gå ur centerpartiet och i stället alliera sig med vänsterfallangen- Solveig som påstår sig vara för miljön och mot allt vad kärnkraft heter. Hur kan hon tro att den vänsterstyrda rödgröna röran ska kunna förbätttra miljön och ta bort kärnkraften. Jag bev besviken för jag har tyckt att Solveig varit en bra människa med sunda idéer inte minst inom rehabilteringsområdet.

Men nu.....??!!!

Läs unt:s ledare i tordagens tidning. Rikktigt bra! Speciellt slutmeningen "En avgörande fråga inför valet i höst är vad väljarna föredrar: Miljöpartiets visioner eller Centerpartiets resultatpolitik."
http://www.unt.se/ledare/centerns-dilemma-996252.aspx

För vörigt var det trevligt på Söderön i Östhammars kommun i går. pratade med lite personer och lämnade infromation om centerpartiet och mig själv. Flera frågade om energipoltiken. Där stär man inte mållös precis. kan det bli bättre??? (Ja, men vi är på lång väg, längre än någonsin.) Centerpartiet alliansens gröna röst!

Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Ni har ju BYGGT UT kärnkraften. Vi rödgröna hade en överenskommelse med Centerpartiet om AVVECKLING. Den bröt Centerpartiet.



Du hittar ju bara på när du påstår att ni avvecklar kärnkraften. Skulle det vara så hade ni ju inte beviljat en utbyggnad.



Kan inte ni i Centerpartiet försöka att iallafall någon gång hålla er till sanningen om er politik? Det tjänar demokratin på.

2010-07-29 @ 10:24:27
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se
Postat av: Magnus Ahlkvist

Som vanligt bemöter du kommentarer i bloggen genom att skicka mail Solveig. Bloggande är annars ett öppet sätt att skriva texter och kommunicera genom kommentarer. Att maila svaren flyttar den offentliga diskussionen till det privata, vilket väl inte var din mening med att starta en blogg?



Jag klistrar in ditt mail-svar här:

"Hejsan Magnus!

Du är väl den enda som inte förstått den nya energiöverenskommelsen. Det blir inga nya kärnkraftverk! Det kommer att bli för kostsamt. Det kommer att finnas billigare alternativ.

Det kommer att finnas miljövänligare alternativ. Den ök som fanns tidigare gav inget reslutat, tvärt om den gjorde oss mer beroende av kärnkraft. Om man som vi tänker avveckla,

följa folkomröstningens reslutat, måste man hitta annan utväg det enda är att bygga mer alternativ. Vi gör det nu, men det ville ju inentidigare inse. Tur att vi har samarbetspartners om

fattar galoppen. "



Det ni gjort är att göra det tillåtet att bygga nya kärnkraftverk. Det var inte tillåtet tidigare. Alternativ energi byggs nu i stor skala. Det är inte resultatet av en enda regeringsperiod - att göra energiinvesiteringar är långsiktigt planerat och går tillbaka minst en regeringsperiod.

Problemet med att tillåta både effektutbyggnad och nybyggnation är att det blir betydligt mer riskfyllt att bygga alternativ, vilket riskerar hela den klimatneutrala energiutbyggnaden.

2010-07-30 @ 09:46:17
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0