Avvecklingen av kärnkraften börjar nu!

Äntligen tar vi ett beslut som innebär att vi kan göra oss av med kärnkraften på sikt.
I dag har vi 50% vattenkraft och 50 % kränkraft som huvudenergikällor. Satsningen på alternativ har varit obefintlig till nu kan man säga. Centern har under denna mandatperiod 10 bubblat vindkraften. Om vå får fortsätta kommer det att hända massor.
Beslutet i dag innebär att vi satsar enormt mycket på alternativ och på energieffektivisering, på forskning och utveckling och elcertifikat.
Till 2020 om 10 år ska vi ha 25% alternativ energi och 20% energieffektivisering alltså 45% som vi inte har idag. Då kan vi bara behöva 5% kärnkraft.
Ska det ersättas några uttjänta kärnkraftverk ska den som bygger betala allt och dessutom ha det fulla ansvaret för säkerhet och om något händer. Vem vill betala den notan, som är hur många miljarder som hels, om vi har billiga miljövänliga alternativ? Ingen! då vi nu klagar på höga energipriser finns det nog inte en enda svensk som vill betala mer.

Alltså kärnkraften kan avvecklas och inte ersättas. Men beslutet idag innebär att vi lugnar industrin och garanterar att vi ska tillräckligt mycket energi för att klara vår försörjning och våra jobb.

Alltså tack vare beslutet idag är vi ett jättekliv närmare en avveckling av kärnkraften.

Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Ni har inte alls tiodubblat vindkraften. Vad får du det ifrån?



Nu har ni fattat beslut om att bygga ut kärnkraften, ett effektivt sätt att stoppa nya investeringar i ny energiteknik. Smart...



Vad blir nästa steg om ni får fortsätta? Att ni bygger ut kolkraften också och kallar det för en miljöreform?

2010-06-23 @ 12:57:23
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0