Miljöpartiet har svikit kärnkraftmotståndet

I morse, innan jag drog ut på jogginturen, lyssnade jag på debatten, i Svt 1 kl 7.15,mellan Maria Wetterstrand och Mats Odell om kärnkraften och energilagstiftningen. Med hög svansföring föraktade Maria Wetterstrand och Miljöpartiet den politik som Alliansen nu för fram. Hon och hennes parti vill ju aveckla kärnkraften snabbt. Men när K-G Bergström, programledare, frågade när hon kunde lova att det skulle bli gjort svävade hon på målet. Dessutom kunde hon erkänna att hon inte kunde lova att det skulle ske någon aveckling under nästa mandatperiod om de fick regeringsinnehav med S+Vp.

Kontentan av detta är att Centerns medverkan i alliansregeringen har inneburit att vi tydligt kan se att Kärnkraften kan avvecklas då vi har en massiv satsning på alternativ energi. Det avtalet har inte Mp tillsammans med S och Vp. Mp har alltså fått krypa till korset för att hålla sig väl med fackföreningsrörelsen.

Vilken tur att Centerpartiet finns annars skulle miljöfrågorna helt få kompromissas bort.

Kan lova att det gick lätt att springa i morse. Lyssna på debatten och hör hur Maria Wetterstrand försöker slingra sig.

Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

För första gången på decennier byggs just nu kärnkraften ut, och du påstår samtidigt att Centerpartiets medverkan i regeringen gör att kärnkraften kan avvecklas.

Ni inledde med att ta bort KLIMP, och sen säger du att det är Centerpartiet som gör att miljöfrågorna INTE kompromissas bort.

Med en rödgrön regering kommer miljöpolitiken att vara äkta. När vi rödgröna påstår att vi gör en satsning betyder det för oss att vi gör mer, inte att vi gör mindre. När vi säger att vi vill avveckla kärnkraften betyder det att vi ska avveckla, inte att vi godkänner en utbyggnad som den som just nu sker i Forsmarksverken.

2010-03-26 @ 06:50:37
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0