Sj, riksdagsbesök och skit från våra föräldrar

I fredag när jag var i Uppsala på Insynsrådet i Länsstyrelsen och skulle till Sthlm för ett möte om julfesten var tåget 1 timme försenat. SJ,SJ gamle vän varför kan du inte gå att lista på. Missade det. Kom till slut fram till Sthlms C som synes. Sprang till Riksdagen där jag fick ett trevligt besök. Jag tog emot Staffan Viberg, kom dir Enköping och 5 besökare från Belgien. Visade dom Riksdagen och berättad om vårt arbete. Roligt att göra något för min egen kommun.

Sen var det dax att åka hem och städa snabbt och på party till Ulla P ovh Bertil. Jätteroligt!



I går förmiddag hade vi safari utanför tomten. Två prickar och det är en älgko och hennes kalv 100 m bort. Tidigare hade det varit några rådjur och senare kom en räv spatserande. Jag bor i stan fast på landet.

Sålde lotter på stan för det var Adventsmarknad. Många kom för en pratstund och Centerkvinnorna fick en hel del lotter sålda. Det var mamma och jag som stog tillsammans, första gången gamla fru Zander och unga fru Zander jobbade i hop på det sättet. Kul. På kvällen var det Felize Navidad som firades av Kulturföreningen Simon Bolivar. Det gör dom bra och det är roligt att dans till de sydamerikanska rytmerna.

Idag har jag blivit lite trött på Nyheterna igen. Varför drar man upp vad Drottning Silvias pappa ev gjorde eller inte i samband med 2:dra världskriget. Vi barn kan väl inte belastas för vad våra föräldrar gjort. Tänk om folk skulle värdera mig utifrån vad mina föräldrar gjort eller inte. Nu tycker jag Nyheterna om Kungafamiljen får bli lite mer nyanserad. Drottningen göra i alla fall himla mycket bra med sin kamp för utsatta barn, skriv om det istället. Basta! 


Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Det har väl ett visst nyhetsvärde ifall drottningen har ljugit om sin familjs inställning till och ställning inom det tyska nationalsocialistiska partiet på 30- och 40-talen?

Drottningen-är-ofelbar-och-god-reportage har det gjorts och görs fortfarande i massor. Att Silvia inte kan lastas för vad hennes medlöparfarsa gjorde medan Hitler försökte utrota ett helt folk, det kan jag hålla med om. Men hon har vid upprepade tillfällen försökt försköna bilden av sin egen familj. DET kan hon lastas för.

2010-12-24 @ 23:25:18
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0