Jättebra FK och AF

http://www.dn.se/nyheter/sverige/ny-tidsgrans-infors-for-sjukskrivna

Nu kommer ett glädjande besked i dagens DN. FK och AF ska börja jobba tillsmmans med den sjukskrivne redan efter 90 dgr. Man får behålla sin sjukpenning och när arbetsgivaren inte kan erbjuda annat arbete får man hjälp av de två myndigheterna med att hitta ett annat arbete och man kan börja arbetsträna. Vilken julklapp. Detta har jag eftersök påtala länge att intensifiera sammarbetet mellan myndigheterna och att    göra det tidigare. Bra jobbat!

I dag blir det debatt och seminarium om Flexjobb. Ett sätt som MP tillsmmans med NHR vill lansera för att stödja människor som inte har full arbetsförmåga att kunna vara kvar på sin gamla arbetsplats. Metoden finns i Danmark och har varit framgångrik där.

Från Centerns sida har vi ju lanserat förslaget om bemanningsföretag för de funktionsnedsatta. Alltså handlar det också om att arbetsgivarna inte ska behöva ta hela ansvaret. Men det förslag som idag ska lanseras möjliggör ju att vara kvar hos sin gamal arbetsgivare. Det tillåter idag inte lönebidraget. Men vi behöver ju inte införa en ny variant vi kan ju förändra det som redan finns. Ska bli intressant att få delta idag. Det jag har emot det hela är att det kan bli inlåsningseffekter och att företaget kan sätta detta i system. Men jag ska vara öppen och lyssna. Kommentarerna kommer efteråt.......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0