Lagen om valfrihet

Det är en mycket intressant läsning som Svenskt Näringsliv bjuder på.
http://www.svensktnaringsliv.se/regioner/uppsala/lovande-for-kvinnor_135116.html
Vid partiledaredebatten i onsdags tog Maud Olofsson upp en av de frågor Centern har drivit i Riksdag och Regeringen. Det är lagen om valfrihet. Att privata företag ska kunna driva vård och omsorg. Nu kan man börja se effekterna av reformen. Många var mycket negativa till en början och givetvis var det de rödgröna. Socialdemokraterna vill ju bestämma allt exakt, så varför lägga i från sig makten till de som behöver hjälpen?

Nu har vi sett att det startats företag, framgångrika, inom de traditionellt kvinnliga yrkena. I Knivsta t ex startade den första privata mödravårdscentralen. Jag var själv där i valrörelsen och det är sannerligen ett alternativ till den landstingsstyrda både i bemötande, interiört, servicemässigt och i lugn och ro. Dessutom har man startat hemtjänst där man kan vara både städbolag och ha sjukvårdande uppgifter.

Vänsterpartiet pratar om jämställdhet, fler kvinnor som startar eget, högre löner för kvinnor med mera. Man måste inte lagstifta fram allt. Med bra reformer får man sånt automatiskt. Fler arbetsgivare är en förutsättning för att få upp lönerna och privata näringslivet som ofta gör saker annorlunda manar fram bättre sidor även hos den offentliga sektorn. Vinn -vinn alltså.

Och allt detta tack vare Centern!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0