Kajsa Kök får miljöpris

img_7053 (MMS)

I dag har jag ätit en oslagbar god mat. Centerkvinnorna i Uppsala län delar ut miljöpris till Kajsas Kök i Uppsala. Hon har i 17 år drivit sin verksamhet. Har idag 35 anställda och använder sig av lokalproducerade råvaror och följer årstiderna. Miljötänk på hög nivå. En otroligt trevlig och sympatisk person som dagen till ära var klädd i grönt med servietter i exakt samma nyans. Så trevligt. Med vid utdelningen var även Maria Masooni, välkänd matkreatör. Hon berättade om hur viktig maten är. Matlandet Sverige som Landsbygdsminster Eskil Erlandsson, C, driver har givit resultat. Det mräks på många sätt. Men det måste gälla över allt. Ska vi ha Europas bästa mat ska det inte bara vara på stjärnkrogar utan också på vägkrogar och travernor och sist men inte minst även på äldreboende och skolor. Vi har en del att göra vi politiker i kommuner och landsting. Närproducerade råvaor och närlagad mat är två viktiga ingredienser för att få en bra matkultur. Kajas Kök är en väridg miljöpristagare och Maria M är en bra matambassadör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0