I förintelsens spår

I dag har jag varit med om en av de intressantaste dagarna under mina riksdagsår. Och, det är bara början. Jag deltar i den resa som Forum för levande historia anordnar för oss riksdagsledamöter. Vi är 16 ledamöter och personal från Forum o Göran Rosenberg.

Förintelsen har hänt. Det kan hända igen. Det finns ett parti i Sveriges riksdag som försöker påvisa att muslimer är ett dåligt folkslag. Alla invandrare o flyktingar tar jobben ifrån svenska ungdomar, jobbar inte o kostar pengar som gör att pensionerna är låga, vi inte har tillräckligt med pengar till sjukvård, fler lärare, ja allt negativt i samhället är deras fel. De är kriminella p våldtar flickor, rånar pensionärer med mera. Så svartmålade man judar o klumpade ihop dem. De allra flesta judar var ärliga o duktiga att arbeta o bidrog till samhällets service. Så är det med våra invandrare också.

Ja om man går på SD:S propaganda är inte steget långt till Tyskland o början av 1930-talet. I dag är det exakt 74 år sedan 2:dra världskriget började. Låt det aldrig upprepas.

På bilden en minnesmärke över Poznans koncentrations läger o där eutanasi programmet startade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0